Kiespijn pro

Alles wat je moet weten over facings

Geplaatst op

Facings bieden een oplossing bij veel tandproblemen. Denkend aan scheefstaande tanden, een afgebroken tand of een verschil in tandkleur. Een facing is een laagje dat op een tand wordt geplakt. Deze bestaat uit composiet of porselein. Bij de vorm van de facing wordt rekening gehouden met de juiste kleurtype, grootte en de textuur. Het is belangrijk dat dit proces goed gaat omdat het om veel detail gaat. Lees snel verder alles wat je moet weten over facings.

De soorten facings

Je kan gebruik van facings maken voor verschillende doeleinden. Zo kun je een afgebroken tand afdekken met een facing. Of een verkleuring in de tanden afdekken. Een facing biedt een snelle en zorgvuldig oplossing voor het beschermen van je tanden en het gebit in het algemeen. Er zijn verschillende soorten facings beschikbaar. Zo kun je voor hele dunne porseleinen facings gaan. Het voordeel hiervan is dat dit een dun plakkertje is die simpelweg op je tand wordt geplakt. Daarnaast zijn er ook grotere stukken facings verkrijgbaar. Hiervoor moet je tanden soms bijgeslepen worden.

Zijn facings permanent?

Een gemiddelde facing kan 5 tot 10 jaar meegaan. Daarna is deze toe aan vervanging. Een facing krijgt namelijk te maken met slijtage, verkleuring en andere vormen van schade. Een facing is daarom niet zo sterk als een tand zelf. Maar met een simpele vervanging is het probleem al opgelost. Deze is eenvoudig uit te voeren en je tand loopt daar verder geen schade van op.

Moet ik mijn eetgedrag aanpassen met een facing?

Je hoeft niet speciaal rekening te houden met een net verkregen facing. Ze zijn sterk genoeg zodat je weer verder kan gaan met je gebruikelijke eetgedrag. Daarbij hoort uiteraard de gebruikelijke adviezen voor gebitsbescherming. Vermijd zoveel mogelijk harde etenswaarden en zuurtjes. 

Valt een facing op?

Een facing wordt op maat voor je gemaakt. Haal betrouwbare en kwaliteit facings in Rotterdam bij Tandartspraktijk Laan op Zuid. Voordat een facing wordt geplaatst wordt er gekeken naar de grootte, kleur en de positie. Op deze manier wordt deze perfect op je afgebroken tand of verkleuring geplakt. Zo geniet je weer een stralende lach en zijn tand problemen snel en adequaat opgelost.

Gerelateerde berichten

Over ons

Wil je graag meer weten over dentale behandelingen? Lees dan zeker de nodige blog op onze site.

Contactgegevens

Via info @ kiespijnpro.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden