Kiespijn pro

Alles wat je moet weten over tandheelkundige implantaten

Geplaatst op

Er is geen alternatief voor gezonde, natuurlijke tanden. Het systeem is van nature ontworpen om het verteringsproces te starten door te bijten en kauwen. Je tanden zijn ook een essentieel onderdeel van de spraak en werken met je strottenhoofd en tong om de geluiden te maken die jou uniek maken. Er kunnen echter tanden en kiezen verloren gaan, of het nu gaat om letsel, bederf of ziekte.

Het is geen verrassing dat een implantaat de beste oplossing is voor tandverlies om de natuurlijke constructie van je tanden te herstellen. Implantaten zijn de enige tandvervangingsmethode die in wisselwerking staat met de botten van je kaken, vergelijkbaar met de wortels van je natuurlijke tanden. Laten we eens dieper ingaan op deze beproefde tandtechniek.

Implantaten

Als je denkt aan de vorm van je natuurlijke tanden, weet je waarschijnlijk dat ongeveer de helft van de tand zichtbaar is boven de tandvleeslijn, terwijl de andere helft, de wortel, is in het bot van je kaak zit. Deze interactie tussen tand en bot houdt je mond gezond. Bij tandverlies is het mogelijk dat het bot van je kaak verslechtert rond de punt van de verloren wortel.

Er zijn twee algemene soorten implantaten en beide werken met je botten in een proces dat osseo-integratie wordt genoemd. Het meest voorkomende type implantaat gebruikt een titanium schroef die de wortel van een tand nabootst en dient als bevestigingspunt voor de tandrestauratie erboven.

Kronen

De implantatieprocedure is geen snel proces. Zodra het implantaat is geplaatst, vindt de osseo-integratie – het fuseren van het bot en implantaat – plaats over meerdere maanden. Als het implantaat eenmaal op zijn plaats zit en genezen is, kan de rest van je gebitsrestauratie beginnen. Dit is meestal de plaatsing van een kroon die lijkt op een natuurlijke tand. Met je nieuwe kroon kun je weer gerust kauwen, bijten en glimlachen!

Gerelateerde berichten

Over ons

Wil je graag meer weten over dentale behandelingen? Lees dan zeker de nodige blog op onze site.

Contactgegevens

Via info @ kiespijnpro.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden