Kiespijn pro

Elektrische tandenborstel of handtandenborstel?

Geplaatst op

Alhoewel steeds meer mensen in Nederland een elektrische tandenborstel gebruiken met tandenpoetsen, is er nog een groot gedeelte dat een handtandenborstel gebruikt. Alleen welke tandenborstel kun je nou beter gebruiken bij het poetsen van je tanden? In deze blog geven we hierop antwoord en gaan we dieper in op de zaken waarop je moet letten bij het aanschaffen van een nieuwe tandenborstel.

Welke tandenborstel kun je het beste gebruiken?

Voor het poetsen van je tanden kun je het beste een elektrische tandenborstel gebruiken. Een elektrische borstel neemt het schrob- en boenwerk uit handen en zorgt ervoor dat je je volledig kunt focussen op je poetstechniek. Daarnaast is de kop van een elektrische borstel in veel gevallen kleiner, waardoor je beter bij de lastige plekken in je mond. Wil je zeker weten dat je minimaal twee minuten aan het poetsen bent? De meeste elektrische tandenborstels hebben ook een timer.

Heeft elektrisch poetsen nadelen?

Het poetsen met een elektrische borstel heeft ook nadelen. Zo zijn dit soort tandenborstels in veel gevallen duurder dan handtandenborstels. Daarnaast trillen de meeste borstels, iets wat door een klein deel van de mensen als vervelend wordt ervaren. Deze mensen poetsen hun tanden daardoor minder lang, zodat ze het trillen niet meer voelen. Vanuit tandheelkundig oogpunt zitten er geen nadelen aan elektrisch poetsen vergeleken met de andere manieren van poetsen.

Flosdraad, ragers of tandenstokers

Met een elektrische tandenborstel kom je bijna overal, alleen helaas niet op alle lastige plekken. We raden daarom aan om tandenstokers, ragers of flosdraad te gebruiken naast het poetsen. Zo weet je zeker dat je gehele gebit dagelijks goed schoon blijft. Wil je hier advies over? Neem dan contact op met je tandarts en vraag naar advies en tips voor het goed schoonhouden van je gebit.

De aanschaf van een nieuwe borstel

Ben je eruit en wil je een elektrische tandenborstel aanschaffen? Er zijn een aantal zaken waarop je moet letten bij de aanschaf. Zo kun je het beste kiezen voor elektrische tandenborstels met een ronde borstel die heen en weer draait. Deze soort is het meest effectief in het reinigen van je gebit. Qua stroomvoorziening kun je het beste gaan voor elektrische tandenborstels met een oplaadbare accu. Elektrische tandenborstels met batterijen reinigen namelijk minder krachtig dan de varianten met oplaadbare accu. Ga dus voor een elektrische tandenborstel met ronde kop en oplaadbare accu. Ten slotte raden we aan om de kop van de borstel regelmatig te vervangen, aangezien de haartjes van de borstel na verloop van tijd slijten en minder goed hun werk doen.

Gerelateerde berichten

Over ons

Wil je graag meer weten over dentale behandelingen? Lees dan zeker de nodige blog op onze site.

Contactgegevens

Via info @ kiespijnpro.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden