Kiespijn pro

Kan vliegen mij kiespijn geven?

Geplaatst op

Ja – vliegen kan je kiespijn geven. Het kan je verbazen dat je tanden gevoelig worden en een groeiende pijn ontwikkelen als je vliegtuig het asfalt verlaat en begint te klimmen. Niet alleen zullen niet alleen de orale problemen die je in het vliegtuig hebt meegebracht veel erger worden, maar het kan ook zijn dat je voor de eerste keer pijn in je tanden opmerkt. Dus wat is er precies aan de hand? En is er een manier om dit soort pijn te beheersen?

Waarom vliegen je kiespijn kan geven

Vliegen kan tandpijn veroorzaken omdat het lichaam een drukverandering ervaart met een toename van de hoogte, een aandoening die bekend staat als aerodontalgia. Je kunt om dezelfde reden pijn in je oren opmerken of hoofdpijn krijgen. Je moet echter alleen last hebben van pijn in probleemtanden; de drukverschillen tijdens een vlucht mogen geen invloed hebben op de gezonde tanden. Let er ook op dat, hoewel vliegen de aandacht op een nieuw probleem kan vestigen of bestaande pijn kan verergeren, het geen effect heeft op de tanden en kiezen. Vliegen maakt problemen zoals gaatjes, losse vullingen en gingivitis niet erger.

Omgaan met kiespijn tijdens het reizen

Het is moeilijk om tandpijn in het midden van een vlucht aan te pakken als je niet voorbereid komt. Volg deze tips om de pijn voor en tijdens een vlucht te beheersen.

Voor de vlucht

Heb je al langer last van kiespijn? Zo ja, probeer dan voor je vlucht naar een tandarts te gaan.

Tijdens de vlucht

Als je met de tandarts-goedgekeurde pijnmedicijnen bent gekomen, vergeet dan niet om ze in te nemen voordat je vertrekt en om meer te nemen wanneer je kunt tijdens de vlucht. Houd er ook rekening mee dat je tanden gedurende deze tijd nog steeds extra gevoelig zijn. Vermijd koude dranken en voedsel, en ga voor water in plaats van koffie, thee en andere zure of suikerhoudende dranken. Als je nog steeds herstellende bent van een tandheelkundige ingreep, neem dan extra gaas mee om eventuele extra bloedingen van het tandvlees tijdens de vlucht op te vangen.

Gerelateerde berichten

Implantaten: levenslang resultaat

Ondanks de nadruk op preventie in de tandheelkundige zorg, verliezen verschillende Nederlanders nog tanden en kiezen. Meestal is dit een gevolg van...

Lees meer

Over ons

Wil je graag meer weten over dentale behandelingen? Lees dan zeker de nodige blog op onze site.

Contactgegevens

Via info @ kiespijnpro.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden