Kiespijn pro

Mijn persoonlijke ervaring met kiespijn

Geplaatst op

Kiespijn is verschrikkelijk en kan je leven een hel maken. Ik verging weken lang van de pijn totdat ik eindelijk naar de tandarts ging. Maar waarom had ik toch zo veel last van mijn kiezen? In deze blog vertel ik je mijn ervaring en wat ik er van heb geleerd.

Tandarts in Zoetermeer

Na weken zelf proberen de kiespijn op te lossen (wat natuurlijk onzin is), ben ik naar een tandarts in Zoetermeer geweest. Wat ik thuis allemaal probeerde was achteraf niet zo slim, maar uit paniek en geen zin om naar de tandarts te gaan deed ik het toch. Ik begon met extra vaak poetsen en gebruik te maken van mondwater. Het mondwater was verschrikkelijk want dit goedje gaf een zeer stekend gevoel bij mijn ontstoken kies. Toch deed ik het om mijn tanden te reinigen en te ontsmetten. Ook probeerde ik zelf met tandenstokers te kijken of ik iets weg kon halen in en rondom de kies. Het voelde namelijk alsof er een bultje omheen zat. Om ‘s nachts toch nog een beetje goed te slapen dronk ik een borreltje, om de pijn enigszins te sussen. Overdag durfde ik dit niet, want ik had geen zin om dronken achter het stuur en op het werk te zitten. Uiteindelijk toch maar toegegeven en naar de tandarts gegaan. Ondanks dat ik een beetje bang was hebben ze mij uitstekend geholpen en ben ik eindelijk van mijn kiespijn afgekomen.

Waarom had ik kiespijn?

De reden dat zoveel kiespijn had, kwam voort uit mijn rookgewoonte. Ik houd ervan om vanille sigaartjes te roken en doe dit altijd op een specifieke manier. Ik steek het sigaartje op en houd hem aan de rechterzijde van mijn wang. Achteraf dus wel logisch dat ik alleen aan mijn rechter onder kies zoveel pijn beleefde. Ik weet natuurlijk dat roken slecht voor je gebit is, maar dat het zoveel schade kon veroorzaken ging er bij mij niet in. Blijkbaar zat mijn rechter kies vol met gaatjes. De tandarts heeft de gaatjes behandeld en gevuld en daarna had ik er gelijk een stuk minder last van. Mijn tanden waren al niet zo gezond door het vele roken, maar nu dat ik deze kiespijn heb gevoeld ben ik gemotiveerd om er wat aan te gaan doen. Samen met de tandarts hebben we een plan opgesteld: ik rook nu alleen nog maar in het weekend en poets en flos mijn tanden regelmatig.

Gerelateerde berichten

Over ons

Wil je graag meer weten over dentale behandelingen? Lees dan zeker de nodige blog op onze site.

Contactgegevens

Via info @ kiespijnpro.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden