Kiespijn pro

Tandarts kiezen in Rotterdam

Geplaatst op

Bij het kiezen van een tandarts in Rotterdam zijn er een aantal zaken waar je rekening mee moet houden. Hoe laat kan je op bezoek komen? Hoe weet je of je ziektekostenverzekering de behandeling dekt? Het navigeren door een nieuwe stad kan een uitdaging zijn, maar het vinden van een goede tandarts hoeft dat niet te zijn. Hier vind je alles wat je moet weten als je voor het eerst een nieuwe tandarts moet uitkiezen.

Controleer je verzekering

Hoe saai het ook is om met verzekeringen bezig te zijn, het is belangrijk om te begrijpen waarvoor je gedekt bent in de tandartsstoel. Onder de Nederlandse basisverzekering dekt de verzekeraar alle kosten van tandheelkunde voor kinderen met een leeftijd tot 18 jaar en de kaakchirurgie voor alle volwassenen.

Voor alle andere tandheelkundige zorg zal je een aanvullende verzekering nodig hebben om de kosten te dekken. Deze aanvullende verzekering kan tot 75% van het eindbedrag dekken, dus let op bij het kiezen van een ziektekostenverzekering.

De tandartspraktijk

Bij het zoeken naar een tandartspraktijk zijn er verschillende zaken waar je rekening mee moet houden, zoals: openingstijden, aanwezigheid van een mondhygiënist, specialisaties van de medewerkers en of er meertalige tandartsen werken.

Verrassend genoeg zijn er verschillende klinieken in Rotterdam die alleen tijdens kantooruren open zijn. Als je in deze tijd andere verplichtingen hebt, zoals werk of school, kost het je tijd of geld om een bezoek te brengen aan de tandarts.

Daarom kun je het beste op zoek gaan naar een kliniek die buiten kantooruren open is. Je moet er ook voor zorgen dat je in de eerste plaats bij de praktijk kunt komen. Bekijk dus of de praktijk gemakkelijk te bereiken is met het openbaar vervoer of met de auto. Daarnaast is het ook altijd handig om te controleren of er (gratis) parkeergelegenheid is bij de praktijk.

Kijk ook hoeveel tandartsen er in de praktijk actief zijn. Je wilt natuurlijk niet twee weken met een pijnlijke mond wachten tot je enige tandarts terugkomt van vakantie. Als je persoonlijke tandarts een paar collega’s heeft die je in de tussentijd kunnen zien, dan kan dat (letterlijk) een enorme hoofdpijn besparen.

En de prijs dan?

Gelukkig hoef je niet te veel tijd te besteden aan het scrollen op het internet op zoek naar de beste prijs. De Nederlandse overheid heeft dit soort zaken geregeld, waarbij de ‘Nederlandse Zorgautoriteit’ (NzA) de prijzen voor alle zorg in Nederland heeft vastgesteld. Tandartspraktijken zijn ook verplicht om een schatting geven voor behandelingen boven de 250 euro. Zo krijg je altijd een indicatie van de kosten voor een behandeling.

Ga naar Mondzorg Erasmus

Als je op zoek bent naar een tandarts in Rotterdam dan is Mondzorg Erasmus een goede optie. Deze tandartspraktijk is gevestigd op Noordereiland, waar je overigens gratis kunt parkeren. Daarnaast beschikt de praktijk over meertalige tandartsen en is de tandartspraktijk ook ’s avonds en in het weekend geopend. Zo ben je ervan verzekerd dat er altijd iemand is die je kan helpen.

Gerelateerde berichten

Over ons

Wil je graag meer weten over dentale behandelingen? Lees dan zeker de nodige blog op onze site.

Contactgegevens

Via info @ kiespijnpro.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden