Kiespijn pro

Tips voor het uitzoeken van een tandarts

Geplaatst op

Het uitzoeken van een tandarts kan heel lastig zijn. Wanneer je verhuist naar een andere plaats of voor het eerst naar een tandarts moet, dan zal je mogelijk geen idee hebben waar je moet beginnen bij de keuze voor een tandarts. In dit artikel bieden we je enkele tips waarmee je eenvoudig de juiste tandarts uitzoekt.

Mogelijk heb je familie of vrienden in de zelfde plaats wonen. Vraag hen naar eventuele aanbevelingen. Je hebt natuurlijk ook altijd buren, vraag hun eventueel ook op raad. Ga je nog verhuizen? Vraag je huidige tandarts wie hij aan zou raden. Je eigen tandarts zal mogelijk enkele collega’s in de buurt kennen.

Er zijn diverse vergelijkingssites in Nederland, zoals Zorgkaart Nederland en Independer. Hier vind je ook ervaringen van patiënten van de lokale praktijken en tandartsen. Bel eventueel met meerdere praktijken als je twijfelt.

Passende mondzorg

U en je tandarts zijn langdurige partners in de mondverzorging; daarom moet je iemand vinden met wie je zich op je gemak kunt voelen. Om een geschikte tandarts te vinden die aan je behoeften voldoet, kunt je de volgende vragen als uitgangspunt nemen:

  • Wat zijn de kantooruren? Zijn ze geschikt voor je planning?
  • Is het kantoor gemakkelijk bereikbaar vanaf het werk of thuis?
  • Hoe gaat de tandarts om met preventieve tandheelkunde?
  • Welke specialisten vind je in de tandartspraktijk?

Angst voor de tandarts

Ben je vaak gespannen voor een tandartsbezoek of heb je last van een diepe angst voor de tandarts? Kijk dan welke tandarts gecertificeerd is om je te coachen naar een angstvrije behandeling. Je kunt eventueel ook een tandarts zoeken met behandelingen onder narcose, hierdoor zul je niets meer krijgen van eventuele gebitsrestauraties.

Extra zekerheid van een spoedtandarts

Bedenk je dat je mogelijk ooit een tandheelkundig noodgeval hebt. Kan je ook bij je tandartspraktijk terecht met een afgebroken tand, of moet je dan mogelijk naar een andere praktijk? Dental Factory is bijvoorbeeld een tandarts in Amsterdam waar je ook voor spoedbehandelingen terecht kunt. Wil je in alle gevallen naar dezelfde tandarts kunnen? Zoek dan een praktijk waar je ook voor spoed terecht kunt.

Hoe komt de praktijk op je over?

Wanneer je een tandarts hebt uitgekozen, dan ga je natuurlijk langs voor een kennismaking en eventueel een eerste behandeling. Hoe komt de tandartspraktijk op je over?

  • Is het personeel vriendelijk?
  • Zijn de ruimtes netjes schoon?
  • Heb je een klik met de tandarts?

Je moet een goed gevoel hebben bij de specialist die je behandeld, anders ga je nooit met plezier naar de tandarts. Zorg daarom dat je een praktijk en tandarts kiest waar jij je op je gemak voelt.

Gerelateerde berichten

Over ons

Wil je graag meer weten over dentale behandelingen? Lees dan zeker de nodige blog op onze site.

Contactgegevens

Via info @ kiespijnpro.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden