Kiespijn pro

Voordelen van een goede mondhygiëne

Geplaatst op

Een goede mondhygiëne heeft veel voordelen voor mensen. We raden het daarom dan ook aan om je tanden, tandvlees en tong dagelijks te reinigen. Ook is het voor je mondhygiëne van belang om jaarlijks je gebit te laten controleren bij de tandarts. Het advies is om zelfs twee keer per jaar de tandarts te bezoeken. In deze blog vertellen we je meer over de voordelen van een goede mondhygiëne.

Beter voor tanden en tandvlees

Reinig je gebit twee keer per dag en voorkom zo bloedend tandvlees en tandbederf. Je tandvlees en tanden zijn gebaat bij dagelijkse reiniging. Door je gebit netjes bij te houden, raakt je tandvlees niet ontstoken en krijgt tandplak geen kans om zich te vestigen op je tanden. Wanneer je ook nog eens jaarlijks bij de tandarts langs gaat en regelmatig de mondhygiënist bezoekt, dan schep je de perfecte voorwaarden voor een goede mondhygiëne.

Stralende glimlach

Door regelmatig een bezoek te brengen aan de mondhygiënist en je tanden tweemaal per dag te poetsen, kun je stralen met een mooie glimlach. Over het algemeen is een goed gereinigd gebit witter dan een slecht gereinigd gebit. Zorg ervoor dat je mond hygiënisch is en je kunt dagelijks de deur uit met mooie witte tanden.

Frissere smaak

Een goede mondhygiëne maakt kauwgom overbodig. Wanneer je regelmatig langs gaat bij de tandarts, wel eens een bezoekje brengt aan de mondhygiënist en je mond dagelijks tweemaal reinigt door het te poetsen en water te gebruiken, dan blijft alles hygiënisch. Zo ruik je fris uit de mond en hoef je je geen zorgen te maken wanneer je communiceert met anderen of heel vlakbij andere mensen staat. Eerlijk is eerlijk, iedereen heeft wel eens te maken gehad met een collega, vriend, kennis of voorbijganger met een slechte mondhygiëne. Voorkom zulke situaties en ga voor een goede mondhygiëne.

Goed voor uw algemene gezondheid

Een slechte mondhygiëne is niet alleen negatief voor je gebit en de smaak in je mond, het kan ook negatieve gevolgen hebben voor je algemene gezondheid. Er is een steeds duidelijker wordend verband tussen je mondgezondheid en algemene gezondheid. Veel klachten worden als eerste herkend in de mond, zoals ontstekingen, wondjes en andere vormen van pijn. Klachten in de mond kunnen via bacteriën allerlei andere ziektes veroorzaken, zoals bijvoorbeeld hart- en vaatziekten. Een goede mondhygiëne is daarom erg van belang, aangezien het ook invloed heeft op je algehele gezondheid.

Gerelateerde berichten

Mondhygiëne bij kinderen en volwassenen

Een goede mondhygiëne is erg belangrijk voor je gezondheid. Naast de kwaliteit van je gebit is een goede mondhygiëne ook positief voor je algemene...

Lees meer

Over ons

Wil je graag meer weten over dentale behandelingen? Lees dan zeker de nodige blog op onze site.

Contactgegevens

Via info @ kiespijnpro.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden