Kiespijn pro

Waarom naar een mondhygiënist?

Geplaatst op

Bijna iedereen gaat regelmatig naar de tandarts voor een periodieke controle of om gebitsproblemen te verhelpen. Toch is een mondhygiënist een stuk minder bekend onder de meeste Nederlanders. Daarnaast slaan veel mensen het bezoek aan een mondhygiënist over omdat ze ervan overtuigd zijn dat de periodieke controles bij een reguliere tandarts voldoende zijn. In sommige gevallen verwijst een tandarts zijn patiënt door naar de mondhygiënist. Dit kan hij of zij doen om verschillende redenen. Waarom een bezoek aan een mondhygiënist goed voor je is of je van jouw problemen kan afhelpen, vertellen we je in dit blog.

Voorkomen is beter dan genezen

Wanneer je een afspraak maakt met je tandarts omdat je last hebt van je gebit of problemen ervaart tijdens het eten of drinken, ben je eigenlijk al te laat met het bellen naar de tandarts. In elk geval geldt dat het voorkomen van lichamelijk klachten beter is dan het oplossen van bestaande problemen. Het bezoeken van een mondhygiënist, naast het bezoek aan een reguliere tandarts, verkleint de kans op problemen met het gebit. Een mondhygiënist reinigt het volledige gebit en let hierbij ook op kleine aanwijzingen van bijvoorbeeld opkomende tandvleesproblemen. Door deze problemen in een vroeg stadium te constateren, is een mondhygiënist eerder in staat om in te grijpen.

Volledige reiniging

Door je tanden en kiezen dagelijks twee keer te poetsen, zorg je ervoor dat tandplak zich niet kan ophouden om vervolgens je gebit aan te tasten. Toch kom je zowel met een normale tandenborstel als elektrische tandenborstel vaak niet overal goed bij. Met name tussen je kiezen is de kans aannemelijk dat tandplak zich ophoopt. Een mondhygiënist reinigt je volledige gebit, ook op de meest lastig te bereiken plekken, waardoor je na afloop bent verzekerd van een volledig schoon gebit.

 Tips

Een mondhygiënist weet net als een tandarts alles van het menselijk gebit en weet exact wat je moet doen om de kans op problemen zo klein mogelijk te maken. Naast het schoonmaken van je gebit en de uitgebreide controle op eventuele gebitsproblemen, geeft een mondhygiënist ook verschillende tips om je gebit gezond te houden. Zo geeft hij of zij je bijvoorbeeld tips over de beste manier van poetsen.

Gerelateerde berichten

Over ons

Wil je graag meer weten over dentale behandelingen? Lees dan zeker de nodige blog op onze site.

Contactgegevens

Via info @ kiespijnpro.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden