Kiespijn pro

Wat te verwachten tijdens het plaatsen van tandheelkundige implantaten

Geplaatst op

Ontbrekende tanden worden vaak vervangen met behulp van tandheelkundige implantaatondersteunde restauraties ofwel implantologie. Hoewel veel tandartsen al decennia lang deze behandelingen uitvoeren, zijn patiënten hier nog steeds relatief onbekend mee. Patiënten die twee of meer tanden missen, moeten hun gebit vaak repareren met meerdere tandheelkundige implantaatpalen en dit kan nog verwarrender zijn. Na het lezen van deze blog weet je meer over het herstellen van je glimlach met meerdere tandheelkundige implantaten – het proces, de kosten en de voordelen.

Hoe is de procedure anders?

De procedure voor het plaatsen van meerdere tandheelkundige implantaten is grotendeels hetzelfde als het plaatsen van één enkel implantaat. Er wordt een incisie gemaakt in het tandvleesweefsel en er wordt een titanium implantaatpaal in het kaakbot geplaatst. Dit wordt echter meerdere malen herhaald, afhankelijk van het aantal en de positie van de ontbrekende tanden. Zodra alle implantaatpalen zijn geplaatst, worden er beschermkappen over de implantatieplaatsen geplaatst om de gebieden rond de palen te beschermen. Deze beschermkappen behouden ook de vorm van het zachte weefsel tot het implantaat samensmelt met het kaakbot en de restauraties worden gemaakt en bevestigd. Gedurende enkele maanden versmelten de tandheelkundige implantaten met het tandvlees en het kaakbot, waardoor de verloren tandwortels worden nagebootst.

Wat is het verschil in de kosten?

De eerste tandheelkundige implantaat kost ongeveer € 200,-. Extra kosten € 75,- tot € 100,-, afhankelijk van de plaats (zelfde of tegenoverliggende kaak) en oorzaak (zelfde wond of niet). Bovendien zal de verzekering meestal een deel van de kosten van je vervangende tand of tanden te dekken. Dit is afhankelijk van je polis.

Hoeveel implantaten heb ik nodig?

Het aantal tandheelkundige implantaten dat je nodig hebt hangt af van het type restauratie en de grootte en vorm van je mondstructuren. Normaal gesproken kun je het volgende verwachten:

  • Eén implantaat – gebruikt ter ondersteuning van één tandkroon ter vervanging van een tand en in sommige gevallen ter ondersteuning van twee samengesmolten vervangende tanden met hetzelfde implantaat.
  • Twee implantaten – gebruikt om een vaste brugprothese te ondersteunen, één aan elk uiteinde. Sommige patiënten hebben slechts twee implantaten nodig om een kleine partiële prothese te ondersteunen.
  • Drie of meer implantaten – tussen de drie en zes tandheelkundige implantaatpalen worden gebruikt ter ondersteuning van de meeste partiële en volledige prothesen.

Gerelateerde berichten

Over ons

Wil je graag meer weten over dentale behandelingen? Lees dan zeker de nodige blog op onze site.

Contactgegevens

Via info @ kiespijnpro.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden