Kiespijn pro

Zijn onzichtbare beugels beter dan traditionele beugels?

Geplaatst op

Kunnen onzichtbare beugels je zelfvertrouwen een boost geven? Zorgen scheve tanden ervoor dat je zelfbewust bent? Hier zijn een paar dingen om te onthouden als je conventionele beugels overweegt:

Tandbederf

Traditionele beugels met draden kunnen tandbederf veroorzaken. Het is niet mogelijk om deze beugels te verwijderen wanneer je poetst en flost. Hierdoor kunnen bacteriën en voedselresten zich onder de draden en beugels verzamelen, wat kan leiden tot tandbederf. Mensen die een beugel dragen, behoren tot de categorie met het hoogste risico als het gaat om tandcariës.

Ongemakken

Omdat je tandarts of orthodontist niet hoeft te duwen en te trekken aan je doorzichtige kunststof uitlijners, zul je je comfortabeler voelen met een onzichtbare beugel. Hoewel het ongemak na een maand of wat verslijt, zullen draden en beugels meer ongemak veroorzaken dan heldere beugels. Onzichtbare beugels zijn de comfortabele manier om een mooie glimlach te krijgen.

Problemen met orale apparatuur

Net als bij elk ander apparaat kan het misgaan met conventionele beugels. Sommige van de dingen die je kunt ervaren zijn onder andere:

  • Gebroken draden
  • Gebroken beugels
  • Losse beugels
  • Losse banden
  • Draden die uitsteken

Hoewel de meeste problemen ter plaatse kunnen worden gerepareerd, zullen losse of gebroken draden, losse banden of gebroken beugels enige tijd nodig hebben om te repareren. Hoewel je tandarts in staat is om de beugels en draden opnieuw te bevestigen of de beugels en draden te verplaatsen, kan het nodig zijn om ze te vervangen.

Met een onzichtbare beugel hoef je je nooit zorgen te maken over gebroken draden of beugels, omdat de doorzichtige kunststof uitlijners buigzaam zijn en bestand tegen slijtage.

Meer tijd

Conventionele beugels kunnen tot twee jaar in beslag nemen om te doen wat ze geacht worden te doen. Met een onzichtbare beugel kunnen patiënten binnen 6 maanden resultaten verwachten, waarbij de gemiddelde patiënt binnen 12 tot 18 maanden een rechtere glimlach krijgt.

Zichtbaarheid

Zelfs als je kiest voor heldere beugels en heldere draden, zullen je beugels zichtbaar blijven. Elke keer dat je glimlacht zien mensen je draden en beugels. Een onzichtbare beugel maakt gebruik van een serie van 11 tot 31 sets transparante kunststof aligners die bijna onzichtbaar zijn. Niemand zal weten dat je onzichtbare beugels draagt, tenzij je het zelf vertelt.

Gerelateerde berichten

Over ons

Wil je graag meer weten over dentale behandelingen? Lees dan zeker de nodige blog op onze site.

Contactgegevens

Via info @ kiespijnpro.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden