Kiespijn pro

5 redenen om je tanden te bleken

Geplaatst op

Het gebit is een belangrijk deel van je uitstraling. Je tanden zijn direct zichtbaar wanneer je lacht. Als je last hebt van verkleurde tanden, is het misschien vervelend om te lachen omdat dit een gevoel van schaamte kan oproepen. Verkleurde tanden zijn gemakkelijk te verhelpen door het bleken van je tanden. We geven hier 5 redenen om je tanden te bleken.

Het resultaat

De belangrijkste reden is natuurlijk het resultaat: een stralend witte lach. Een mooi gebit geeft zelfvertrouwen en dit straal je vervolgens uit met een prachtige lach. In de afbeelding hierboven zie je het resultaat van tanden bleken.

Pijnloze behandeling

Tanden bleken doet in principe geen pijn. Af en toe kun je een pijnscheutje in je tanden voelen. Ook kan het zijn dat je gebit iets gevoeliger aanvoelt dan normaal.

Goedkoop

Het bleken van tanden is relatief goedkoop in vergelijking met andere esthetische behandelingen. De kosten verschillen per tandartspraktijk en bedragen enkele honderden euro’s. Facings zijn er vanaf ongeveer € 100,- per tand of kies. Voor een gebit van 32 tanden is dit dus aanzienlijk prijziger.

Niet schadelijk

Het bleken van tanden is niet schadelijk. Je tanden worden niet aangetast. De behandeling kan daarom meerdere keren worden uitgevoerd. Door herhaling van de behandeling behoud je een optimaal resultaat.

Thuis tanden bleken

Het bleken van je tanden is allesbehalve moeilijk. Je kunt gewoon thuis je eigen tanden bleken. Je moet wel naar de tandarts voor het maken van een afdruk van je gebit. Een tandtechnicus maakt dan twee speciale bleeklepels voor je boven- en onderkaak. Deze haal je bij een volgende afspraak op bij je tandartspraktijk. Je krijgt dan een bleekgel mee die je via een spuitje in de bleeklepels kunt spuiten. De bleeklepels zet je om je tanden. Van de tandarts krijg je een uitgebreide uitleg over hoe deze behandeling precies in zijn werk gaat en hoe lang je de bleeklepels in je mond moet houden.

Gerelateerde berichten

Een jongere uitstaling: tandenbleken, Botox en fillers

Het bleken van tanden, het zetten van Botox injecties en fillers is zo populair geworden, dat het lijkt of iedereen het doet. Als je een heldere...

Lees meer

Hoe je je tanden kunt bleken met een dieet

Het idee van het hebben van een perfecte, heldere, witte glimlach is zeer aantrekkelijk. Het is zo aantrekkelijk dat mensen miljoenen dollars...

Lees meer

Over ons

Wil je graag meer weten over dentale behandelingen? Lees dan zeker de nodige blog op onze site.

Contactgegevens

Via info @ kiespijnpro.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden