Kiespijn pro

Hoe je je tanden kunt bleken met een dieet

Geplaatst op

Het idee van het hebben van een perfecte, heldere, witte glimlach is zeer aantrekkelijk. Het is zo aantrekkelijk dat mensen miljoenen dollars uitgeven aan producten die beloven om je tanden te bleken. Veel mensen gaan naar professionals voor het bleken van tanden. Het kan sommigen verbazen dat er een andere manier is om je tanden te bleken. Het is mogelijk om dit te doen via een dieet. Als je het juiste voedsel eet, kunnen wittere tanden het gevolg zijn.

De juiste voeding kiezen

Wanneer je kiest voor voedingsmiddelen die goed zijn voor je gezondheid, kan je je zorgen maken dat het ook voedingsmiddelen zijn die je niet wilt eten. Dat is niet waar als het gaat om voedsel dat helpt om je tanden te bleken. In feite zijn dit voedingsmiddelen die je misschien al regelmatig eet.

  • Appels, selderij en wortelen: Het eten van deze producten helpt om meer speeksel te produceren, waardoor ze kunnen werken als een natuurlijke reiniger.
  • Yoghurt, melk en kaas: Deze producten hebben melkzuur gemeen. Het melkzuur helpt tandbederf te voorkomen. Yoghurt kan voorkomen dat bacteriën, die kunnen leiden tot verkleuring, zich binden aan de tanden. Harde kaas kan helpen bij het verwijderen van vuil op de tanden.
  • Aardbeien: Aardbeien hebben appelzuur dat fungeert als een natuurlijke tandbleker
  • Bloemkool : Het duurt even om op bloemkool te kauwen, waardoor de mond meer speeksel aanmaakt en de tanden schoner en witter blijven.
  • Baking Soda: Baking soda is een populair ingrediënt in tandpasta vanwege de mogelijkheid om tandplak te verwijderen en te helpen bij het bleken van tanden.

Voeding om te ontwijken

Elk goed dieet omvat het voedsel dat je moet eten. Het omvat ook het voedsel dat je moet vermijden. Hetzelfde geldt wanneer je naar een dieet voor het bleken van tanden gaat. Koffie. Rode wijn, augurken, gomachtige vitaminen en sojasaus kunnen meer schade veroorzaken dan het goede voedsel je kan beschermen tegen. De sleutel tot een succesvol dieet is matiging. Je moet niet te veel van het voedsel dat goed is voor tanden bleken in je dieet stoppen en je moet de slechte voeding beperken. De resultaten zijn een heldere, wittere glimlach.Voor meer informatie over deze of andere orale gezondheidskwesties kan je contact opnemen met de professionals. Neem bijvoorbeeld eens een kijkje op de diverse aanbevolen tandartsen op de website van tandarts.amsterdam.

Gerelateerde berichten

Een jongere uitstaling: tandenbleken, Botox en fillers

Het bleken van tanden, het zetten van Botox injecties en fillers is zo populair geworden, dat het lijkt of iedereen het doet. Als je een heldere...

Lees meer

5 redenen om je tanden te bleken

Het gebit is een belangrijk deel van je uitstraling. Je tanden zijn direct zichtbaar wanneer je lacht. Als je last hebt van verkleurde tanden, is het...

Lees meer

Over ons

Wil je graag meer weten over dentale behandelingen? Lees dan zeker de nodige blog op onze site.

Contactgegevens

Via info @ kiespijnpro.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden